Veelgestelde
vragen (FAQ)

Pelican School FAQ Header

Algemeen

Tot 2016 bestond onze school onder de naam Surf & Kite Promotion. In 2017 wijzigde de naam naar Pelican School en bestaat SKP officieel niet meer. Pelican biedt meer watersporten aan en op vaste locaties.

Bram Schram is de stichter, manager en drijvende kracht van Pelican.

Lees het verhaal van Bram op onze Over Pelican School pagina.

Onze scholen werken uitsluitend met gediplomeerde lesgevers. De meeste van onze monitoren zijn actief in het onderwijs als leerkracht L.O.. Ontmoet hier onze hoofdmonitoren.

Kampen

Voor al onze kampen in De Nekker kan je rechtstreeks inschrijven via Pelican. Als je inwoner bent van bepaalde gemeenten (Bonheiden, Rijmenam, Mechelen, …) kan het wel interessanter zijn om via de gemeente zelf in te schrijven voor bepaalde weken omdat je dan een voordelig tarief betaald.
LET OP! DIT VOORDEELTARIEF IS ENKEL GELDIG ALS JE VIA DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE ZELF INSCHRIJFT. NIET WANNEER JE VIA ONZE WEBSITE INSCHRIJFT. Bekijk hier of jouw gemeente een partner is van onze school!
LET OP! NIET ALLE WEKEN ZIJN MOGELIJK. WE WERKEN SLECHTS VOOR ENKELE WEKEN MET EEN BEPAALDE GEMEENTE SAMEN.
Het is wel mogelijk om voor alle weken van de zomer rechtstreeks in te schrijven via onze website. (ZIE DATA KAMPEN)

Voor de meeste kampen in de Lilse Bergen kan je ook rechtstreeks inschrijven via Pelican. Er zijn enkele gemeenten die onze school inhuren voor een volledige watersportweek waardoor het voor die BEPAALDE WEKEN ENKEL MOGELIJK IS OM VIA DEZE GEMEENTEN IN TE SCHRIJVEN. Het gaat o.a. om Beerse en Vosselaar.
VOOR ALLE ANDERE WEKEN KAN JE GEWOON RECHTSTREEKS INSCHRIJVEN VIA ONZE WEBSITE. (ZIE DATA KAMPEN)

Ja. Tijdens de middagpauze kan je jouw eigen lunchpakket nuttigen in de cafétaria of op het strand onder toezicht van onze monitoren. Neem best wat centjes mee voor een drankje of snackje! In kleine cafetaria kan je geen broodjes of warme maaltijden kopen. Dit is enkel mogelijk in ‘de grote cafetaria’ die ong. 300 meter verder ligt. Cursisten die tijdens de middagpauze zonder begeleiding naar ‘de grote cafetaria’ wensen te gaan, dienen hiervoor toelating te krijgen van de ouder of voogd. (stuur hiervoor een mailtje naar info@pelicanschool.be of breng een briefje mee naar het kamp)

WIJ VOORZIEN OP ALLE ONZE KAMPEN GRATIS OPVANG ZOWEL IN DE NEKKER ALS IN DE LILSE BERGEN!!

VOORBEWAKING: vanaf 8u – 9.30u

NABEWAKING: 15.30u – tot 17u

WAAR MOET IK MIJN KIND KOMEN AFZETTEN EN OPHALEN VOOR DE OPVANG?

DE NEKKER: aan het surfstrand (naast het watersportgebouw binnen in het domein De Nekker). Bekijk hier op het plannetje waar je juist moet zijn! (helemaal naar beneden scrollen). Ouders kunnen op vertoon van de VOUCHER (mail met praktische info) gratis binnen in het domein om het kind te komen afhalen.

DE LILSE BERGEN:
Wie gebruik wenst te maken van de vooropvang kan zich melden aan de inkom van de dagrecreatie op 3 vaste tijdstippen (8u / 8.30u / 9u). Aan de inkom zal je worden doorgestuurd naar het surfstrand van Pelican waar de opvang zal plaatsvinden. Let op: Enkel op de vaste tijdstippen kan je het domein binnen. Wie geen vooropvang wenst, meldt zich gewoon om 9.30u aan de inkom van de dagrecreatie.

Ouders die gebruik wensen te maken van de naopvang dienen hun kind aan het surfstrand van Pelican te komen ophalen (dus niet aan de inkom van het domein!). Je betaalt hiervoor ‘tijdelijk’ inkom, maar krijgt dit gewoon terug wanneer je binnen 30 minuten het domein verlaat. Bekijk hier op het plannetje waar het surfstrand van Pelican zich bevindt.

Jazeker!! Wens je gebruik te maken van de opvang? Boek dan hieronder uw opvangmomenten in!

 • Vooropvang De Nekker            > Boek hier
 • Naopvang De Nekker               > Boek hier
 • Vooropvang De Lilse Bergen   > Boek hier
 • Naopvang De Lilse Bergen      > Boek hier

– Identiteitskaart (verplicht >12j!)
– Bevestigingsmail (dit is je toegangsbewijs)
– Lunchpakket + voldoende drinken
– Centjes voor drankje of snack in cafetaria
– Zwemgerief
– Waterschoentjes (surfbotjes of schoenen die nat mogen worden)
– Zonnecrème

We nemen alle maatregelen die mogelijk zijn om onze kampen zo veilig mogelijk te maken:

Al onze cursisten dragen te allen tijde verplicht een zwemvest.
Geen enkele deelnemer zal het koud hebben aangezien wij voor iedereen lange wetsuits voorzien.
Er is steeds minstens 1 persoon aanwezig met een diploma Redder.
Er ligt altijd een motorboot in het water.
Rond de schroef van al onze motorboten is een veiligheidskooi gemonteerd.
Cursisten moeten voldoende kunnen zwemmen (zwembrevet of verklaring op eer) (op website staat min. afstand vermeld bij het kamp)
Ouders dit twijfelen of hun kind voldoende kan zwemmen kunnen hier gratis een zwemtestje laten uitvoeren door onze monitor.
Al onze cursisten zijn verzekerd in lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

Wij voorzien voor elke cursist gratis een lange wetsuit (isothermisch pak). Op dagen met slecht weer volstaat een korte wetsuit niet. Vandaar vonden we het noodzakelijk om deze investering te doen voor al onze deelnemers. Onze lange wetsuit zijn 3 tot 4 mm dik waardoor ze zelfs geschikt zijn om te gebruiken in het voor- en najaar. Het spreekt voor zich dat je niet verplicht bent om een wetsuit te dragen bij warm zomerweer… 🙂

Voor het kamp Watergames & Beachfun dat ontworpen is voor de jongste deelnemers (6 tot 9 jaar) hebben we er bewust voor gekozen om slechts een halve dag activiteiten in het water te doen. Tijdens de andere halve dag gaan de kinderen activiteiten op en rond het strand doen (Beachfun).

 1. Betaal het kamp meteen online om de boeking te vervolledigen.
 2. Per e-mail ontvang je direct een bevestiging en een eigen ‘login‘ omgeving waar je al geplande cursussen en kampen kunt bekijken en wijzigen.
 3. Uiterlijk één week voor het geplande kamp ontvang je nog een e-mail (VOUCHER) met alle praktische info. In deze mail kan je o.a. terugvinden wat je moet meebrengen, waar je juist moet zijn,… Die mail (VOUCHER) moet je afdrukken of tonen op je smartphone om gratis toegang te krijgen tot het domein.

Uiterlijk 1 week voor aanvang van het kamp ontvangt de cursist nog een mail (voucher) met alle praktische info.

Download hier een sjabloon van deze mail: Mail praktische informatie kampen 2019

Onze monitoren nemen tijdens elk kamp foto’s. Het volledige foto album wordt uiterlijk 1 week na afloop van het kamp op onze facebookpagina geplaatst.

Zorg dat je leuke foto’s zeker niet misloopt en like alvast onze facebookpagina! Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe foto’s en meldingen… 🙂

Kinderen wil graag iets bijleren, maar vooral ook veel plezier maken. Het is tenslotte vakantie! Daarom hebben wij met ons team van L.O. leerkrachten een reeks superleuke watergames ontwikkeld die enkel in onze school te vinden zijn. Wij willen dat alle deelnemers het gevoel hebben dat zij op reis zijn en ze de tijd van hun leven bezorgen! In 2019 hebben we opnieuw enkele nieuwe en exclusieve activiteiten gepland. (zo zal Pelican in De Lilse Bergen het eerste inflatable aquapark in de provincie Antwerpen bouwen dat verschillende uren gereserveerd zal worden voor de deelnemers van de kampen/ ook in De Nekker hebben we enkele leuke verrassingen in petto)

Onze monitoren zijn PROFESSIONALS!
Bijna al onze monitoren zijn actief in het onderwijs als leerkracht en beschikken dus over een pedagogische achtergrond. Al onze monitoren volgen daarenboven verplicht een interne opleiding.

Aangezien het aantal deelnemers voor een kitesurfkamp beperkt is, kunnen we steeds iemand vinden waarmee je kan meerijden. Vanzodra het kamp volzet is, sturen we een mailing met de vraag wie zelf kan rijden en wie graag wil meerijden. De verplaatsing ter plaatse naar de kitesurfspots gebeurt met ons busje.

Enkel wanneer er geen enkele kitesurfles kan doorgaan gedurende een kitekamp omwille van een totaal gebrek aan wind, organiseren we een kitekampdag voor de deelnemers van dat kamp. (= ONZE KITESURFGARANTIE)

De kitespot wordt telkens gekozen in functie van de windrichting en het niveau van de cursisten. Ons surfdorp is gevestigd in Vrouwenpolder, dus de meeste lessen zullen doorgaan op het strand van Vrouwenpolder of Neeltje Jans al kunnen we ook kiezen voor onze homespot De Oesterdam. Wij hebben een busje om onze deelnemers te vervoeren naar de meest ideale kitespot 🙂

Vervolglessen (trainingen)

Jazeker! Er zijn wel enkele kleine aanpassingen gebeurd:

 • De naam is veranderd in VERVOLGLESSEN. Wil je inschrijven voor een reeks van 10 trainingen (vervolglessen) dan moet je vanaf nu het TRAININGSPAKKET boeken.
 • De les duurt een half uurtje langer (2.5u ipv 2u).
  Uit de feedback van de monitoren en deelnemers is gebleken dat 2u net te weinig is om echt te focussen op bepaalde technieken. Vandaar hebben we de les iets langer gemaakt.
 • Het startuur is gewijzigd.
  We starten om 14u ipv om 15u, omdat de training ook iets langer zal duren.
 • De prijs.
  De prijs is in verhouding met de extra tijdsduur gelijk gebleven: van 200 euro (voor 2u) naar 260 euro (voor 2,5u). Je betaalt dus 26 euro voor een training van 2,5 uur (alles inbegrepen).
 • Er zijn meer trainingen (vervolglessen) om uit te kiezen.
  Het is gebleken dat niemand die de volledige reeks (van 10 trainingen) koos ook daadwerkelijk 10 trainingen heeft gevolgd. Daarom bieden we dit jaar meer trainingen aan om uit te kiezen. (min. 15 trainingen in De Nekker + enkele trainingen in De Lilse Bergen) Zo ben je zeker dat je krijgt waar je voor betaald hebt!
 • Eenvoudig vervolglessen plannen en wijzigen in uw eigen account!
  Met het nieuwe boekingssysteem krijgt iedereen die zich inschrijft een eigen account van Pelican. Daar kan je eenvoudig uw boekingen van cursussen bekijken, wijzigen, betalen, … . Je kan vanaf dit jaar ook eenvoudig huursessies inplannen in ons systeem!

Wat wel hetzelfde blijft, zijn onze 2 enthousiaste monitoren Wouter en Kim! 🙂

Neen. Als je nog nooit gewindsurft, gezeild of gesupt hebt, moet je eerst deelnemen aan één van onze introductielessen. Na 1 à 2 sessies (of een basispakket) kan je zelfstandig varen en mag je deelnemen aan de vervolglessen. De eerste vervolgles gaat door eind mei. In de loop van de maand mei zullen er verschillende introductielessen doorgaan waaraan je kunt deelnemen. Wij hebben voor deze optie gekozen omdat anders alle aandacht tijdens de vervolglessen naar de beginners gaat, ten koste van de meer ervaren deelnemers.

Ja, bekijk wel even hoeveel vervolglessen er nog gepland zijn. Van zodra er al enkele vervolglessen gepasseerd zijn, wordt het wel voordeliger om voor de vervolglessen afzonderlijk in te schrijven of om te kiezen voor een VERVOLGPAKKET.

Er zijn verschillende voordelen wanneer je kiest om in te schrijven voor de volledige reeks:

 • De prijs per sessie is veel lager!
 • Wij registreren je als lid van de WWSV waardoor je kan genieten van een jaarverzekering
 • Je krijgt telkens les met dezelfde mensen waardoor je elkaar goed leert kennen

Via deze link kan je alle praktische afspraken voor de deelnemers van het trainingspakket nalezen.

Lessen

Bijna alle lessen SUP Yoga zullen worden gegeven door Katrien De Smet. Zij is de stichter en eigenaar van Pilates moves en is dus zeker de juist persoon op de juist plaats!

Wil je graag eens testen of het wel iets voor jou is? Kies dan voor 1 introductieles.

Wil je meteen de basis onder de knie krijgen? Kies dan voor een Basis Pakket. Je bent dan klaar voor vervolglessen of huursessies.

Wil je echt volledig zelfstandig kunnen windsurfen/zeilen in alle omstandigheden?
Kies dan het Zero to hero Pakket.

Kan je al surfen/zeilen en wil je op regelmatige basis komen trainen? Kies dan voor het Trainingspakket (10 vervolglessen).

Kan je al surfen/zeilen en wil je verschillende gevorderde technieken bijleren? Kies dan voor Vervolg Pakket.

Wil je graag eens testen of het wel iets voor jou is? Kies dan voor 1 introductieles. Je kan nadien altijd nog kiezen voor het Vervolgpakket.

Wil je meteen de basis onder de knie krijgen? Kies dan voor een Basis Pakket. Je kan dan min of meer zelfstandig oefenen.

Wil je echt volledig zelfstandig kunnen kitesurfen en varen in alle omstandigheden? Kies dan het Zero to hero Pakket.

Heb je een introductieles gevolgd en wil je er nu volledig voor gaan? Kies dan voor Vervolg Pakket.

Ben je in het bezit van een cadeaubon waarin een actie van onze school (vroeger Surf & Kite Promotion) staat? Schrijf je dan hieronder in. Wij nemen vervolgens contact op om een afspraak te maken.

Les windsurfen met cadeaubon

Les kitesurfen met cadeaubon

Zeker en vast! Als je met een groepje van 5 deelnemers bent, kan je best inschrijven voor een privéles windsurfen of een privéles zeilen. Het tarief voor een privéles met 5 personen is hetzelfde als een introductieles. Het voordeel van een privéles is dat je dan ZELF kunt bepalen wanneer de les doorgaat…

Verhuur

Wie materiaal wenst te huren moet zelf minstens beschikken over een verzekering BA voor de revelante sporttak. Via onze school kan je een jaarverzekering afsluiten. Sluit je geen verzekering af via onze school en beschik je zelf niet over een verzekering BA, dan moet je zelf de kosten dragen in geval van een accident.

Je bent verantwoordelijk voor schade aan of verlies van het materiaal. Je dient dan ook zelf de herstelwerken te betalen die nodig zijn bij een schadegeval. Meld dus zeker voor aanvang van de activiteit eventuele schade die reeds aanwezig was aan de verantwoordelijke.

Pelican is enkel verantwoordelijk voor eventuele schade aan het materiaal indien de verhuurder voor aanvang van de huuractiviteit een forfaitair bedrag van 20 euro betaalt voor eventueel zelf veroorzaakte schade aan het materiaal. Vraag meer info aan de verantwoordelijke als je hiervoor interesse hebt?

Een huursessie duurt steeds 3u en kan je zelf eenvoudig inplannen in ons systeem.

Ga naar verhuur op onze website > kiest het materiaal dat je wil huren (windsurf, sup,…) > klik op BOEK NU > kies de locatie en bekijk meteen welke dagen en uren beschikbaar zijn > klik op BOEK NU om uw huursessie definitief vast te leggen. (je kan nadien in uw eigen account de datum nog wijzigen)

Neen, je kan zelf eender wanneer een sessie voor jezelf inplannen.

 1. Je komt gratis binnen in het domein op vertoon van uw voucher (die u automatisch per mail werd verzonden)
 2. Je meldt je aan bij Pelican.
 3. De monitor laat weten welk materiaal je kan gebruiken.
 4. Vervolgens moet je al het materiaal zelf optuigen en ben je vrij om te oefenen tot het einde van de huursessie (3u). Have fun!
 5. Hou de tijd zelf in het oog zodat je uiterlijk een kwartier voor tijd van het water bent om het materiaal terug af te tuigen en weg te bergen. (wanneer je door omstandigheden niet zelf terug geraakt, zal onze monitor je uiteraard met de boot komen ophalen)

Sporten

Het windsurfmateriaal is de laatste 15 jaar enorm geëvolueerd. Pelican gebruikt zeer brede beginnersboards en zeer lichte zeilen. Hierdoor krijg je het zeil gemakkelijk uit het water en sta je behoorlijk stabiel op je board. Het moderne materiaal in combinatie met kwalitatieve monitoren zorgt ervoor dat je reeds na enkele uren de basistechnieken onder de knie hebt en zelfstandig kunt oefenen.

De zeilboten waarover wij beschikken (optimisten) zijn zeer eenvoudig te besturen. Ze zijn ook zelflozend waardoor ze niet kunnen zinken…
Met een duidelijke uitleg van 1 van onze monitoren kan je vanaf 7- jarige leeftijd op enkele uren tijd zelfstandig over en weer varen en draaien.

Absoluut niet! Dit is de meest toegankelijke watersport die we aanbieden. Enkele tips van onze monitor over de juiste peddeltechniek en je bent vertrokken. Pure fun!

Door de evolutie in het materiaal is kitesurfen de laatste jaren een pak toegankelijker en veiliger geworden. De kites hebben een veel groter depowerbereik waardoor je gemakkelijker de kracht in je kite kunt regelen. De beginnersboards zijn groot en breed waar ze stabieler zijn. Na 3 tot 4 lessen van 3u zou je in staat moeten zijn om op een veilige manier zelfstandig te oefenen.

Verzekering

Kortingen

Er zijn verschillende kortingen van toepassing. Lees hier of je in aanmerking komt.

Er zijn verschillende kortingen van toepassing. Lees hier of je in aanmerking komt.

Scholen & Bedrijven

Voor een initiatie windsurfen of zeilen is er zeer weinig wind nodig. Zo kan de les al doorgaan bij 2 bft. Als er toch te weinig wind zou zijn, voorzien wij een boeiend alternatief programma op het water. Een greep uit de activiteiten bij windstilte:

SUP polo, cluedo op het water, SUP estaffetes, watersportspel (met ganzenbord),…

In samenspraak wordt dan beslist welke activiteiten het meest geschikt zijn voor de respectievelijke doelgroep.

Stel je vraag

Wordt je vraag niet beantwoord op deze pagina? Ga eens kijken bij onze algemene voorwaarden of contacteer ons. Misschien nemen we jouw vraag dan wel op in onze FAQ.

Locaties

De
Nekker

Windsurf-, Zeil- en SUP school

De lilse
bergen

Windsurf- en SUP school

De
Oesterdam

Kitesurf school

Surf’s up

Pelican School Windsurfen

WIND-
SURFEN

Kinderen en volwassenen kunnen allemaal makkelijk leren windsurfen op speciale boards en met lichte zeilen.

Ho Sailor

Pelican School Zeilen

ZEILEN

Zeilen is geweldig. Kapitein zijn over je eigen schip, met een eigen boot zelfstandig op het water gaan.

Wassup!

Pelican School SUP

SUPPEN

SUP is een laagdrempelige en veelzijdige sport. Geniet van de natuur terwijl je je spieren traint!

Kite’s up!

Pelican School Kitesurf

Kite-
surfen

Met een kite haal je spectaculaire stunts uit. Het is belangrijk om het in een erkende school te leren.

Een Pelican watersportkamp is uniek in zijn genre en super georganiseerd!

Labels

PartnersWWSV